Persoonlijke fouten bezorgen Hercules onnodige nederlaag op bezoek bij DOVO

Voetbal

Hercules is er in de eerste competitiewedstrijd tegen DOVO niet in geslaagd om de 3 punten binnen te slepen. De eerste helft op het warme kunstgrasveld verliep in een laag tempo waarbij Hercules het meeste balbezit had. Dit leverde enkele mogelijkheden op echter geen grote scoringskansen. DOVO liet aanvallend helemaal niet veel zien en mocht slechts een enkele corner in de beginfase nemen die voor geen gevaar zorgde. Gaandeweg de eerste helft werd Hercules sterker en het was na een steekpass van Jules Stokkers spits, Sel Bastmeijer die zijn tegenstander uit kapte en in de korte hoek de DOVO keeper passeerde, 0-1. Een stand die ook met de rust op het scorebord stond.

Na rust begon Hercules matig en werd er in een te laag tempo teveel op eigen helft rond gespeeld en verzuimde het de aanvallende diepte pass te geven. DOVO stelde hier ook niet veel tegenover hoewel het wel iets aanvallender uit de kleedkamer kwam. In de 61-ste minuut werd keeper, Pepijn Vonk aangespeeld en zijn mislukte trap bereikte DOVO speler Mo Bendadi die de knullig weggeschoten bal eenvoudig in het lege doel plaatste, 1-1. Deze weggegeven goal gaf de thuisclub een boost en de ploeg van trainer, Jeroen Bezouwen kreeg het geloof in een positieve afloop. Die gedachte kwam uit toen in de 80-ste minuut wederom matig verdedigd werd en de bal uit een voorzet pardoes voor de voeten van DOVO speler, Vito Wormgoor gebokst werd die die buitenkans eenvoudig afrondde, 2-1.

Al met al een door Hercules in een over het algemeen matige wedstrijd van beide kanten weggeven zege. Laten we er maar van uitgaan dat we dat dan dit seizoen maar gehad hebben en we de komende week kunnen werken aan revanche. Dat er iedere week een pittige tegenstander op de het programma staat is een gegeven zo ook komende zaterdag als Sparta Nijkerk op bezoek komt. De Nijkerkers wisten hun eerste competitie wedstrijd met 2-1 te winnen van de zichzelf benoemde gedoodverfde kampioenskandidaat, v.v. IJsselmeervogels. Voor Hercules geldt dat er dan wel uit een ander vaatje getapt moet worden hetgeen met de beschikbare selectie zeker mogelijk is.

De wedstrijd komende zaterdag tegen Sparta Nijkerk begint om 15.30 uur op Sportpark Voordorp.