Hercules wint verdiend in Goes en gaat door naar tweede kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Voetbal

Hercules heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen Goes met 2-4 winnend afgesloten. Hercules begon het duel na een lange busreis uitstekend. Sel Bastmeijer schoot na 5 minuten een goede voorzet van Dylan Chiazor binnen. Lang kon Hercules niet genieten van deze voorsprong want de thuisploeg wist in de 12e minuut te profiteren van een dekkingsfout in de achterhoede van Hercules. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg na een klein half uur spelen zelfs op voorsprong na een fout van Hercules doelman Pepijn Vonk. Hercules rechtte de rug en stelde nog voor de rust orde op zaken. Dylan Chiazor rondde een prima aanval af en kort voor rust schoot Koen Vos Hercules op voorsprong.

In de tweede helft zien we een Hercules dat de wedstrijd volledig onder controle heeft. Goes wordt nauwelijks meer gevaarlijk en Hercules verzuimd om eerder de wedstrijd in het slot te gooien. In de absolute slotfase is het Tim Pieters die aan alle onzekerheid een einde maakt en Hercules in veilige haven schiet.

De loting voor de tweede kwalificatieronde zal donderdagavond 5 september a.s. plaatsvinden. In deze ronde stromen de vrijgelote teams uit de 2e divisie plus de winnaars van Q1. De winnaars van de tweede kwalificatieronde plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.