Hercules wint verdiend in Amsterdam op bezoek bij Ajax

Voetbal
13 oktober 2024

Hercules heeft de uitwedstrijd op Sportpark “De Toekomst” met 0-2 van de Ajax amateurs gewonnen. Hercules startte voortvarend en zette de ploeg van trainer, Sander Middelbeek direct onder druk. Die aanpak leverde de nodige kansen op die echter net geen doel troffen. Het meest dichtbij was Shanon Carmelia die zijn schot na een voortreffelijk opgezette aanval op de paal uiteen zag spatten. Ajax kreeg na 35 minuten de eerste corner en had voetballend helemaal niets in te brengen. Het enige dat de Hercules ploeg verweten kan worden is dat het de eerste helft niet een aantal keer scoorde. Rust 0-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld en toen was het wel snel raak. In 48-ste minuut was het Younes Tufi die zijn schot van ca. 20 meter in de kruising plaatste, onhoudbaar voor de Ajax goalie, 0-1. Hercules ging door en had pech met de afronding. Zo trof onder meer Tim Pieters de paal en was het te danken aan het prima keeperswerk dat de score niet snel op liep. Uiteindelijk was het Sel Bastmeijer die in de 67-ste minuut na een vlot lopende combinatie de score wiste verdubbelen. Ajax stelde daar nauwelijks iets tegenover en voor doelman Pepijn Vonk was het een eenvoudige middag. Hercules nam met de 0-2 zege dik verdiend de 3 punten mee, speelde een prima partij voetbal maar had een hogere score moeten neerzetten.

Volgende week zondag komt Sv TEC op Sportpark Voordorp bezoek dat gisteren verrassend met 1-0 van titel kandidaat v.v. IJsselmeervogels won. De wedstrijd in Utrecht begint om 14.00 uur.