Hercules wint in slotfase van SC Genemuiden

Voetbal

Hercules ontving afgelopen zaterdag het sterke SC Genemuiden op sportpark Voordorp. Beide teams wisten midweeks de volgende ronde van het bekertoernooi te halen en wilden graag de punten pakken om de aansluiting met de grote middenmoot te behouden.

Hercules begint de wedstrijd uitstekend. Dylan Chiazor breekt op snelheid door waardoor Marc Magan aan de noodrem moet trekken. Hercules krijgt een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, deze wordt helaas net naast geschoten door Thomas Reynaers. Het eerste gevaar van de bezoekers is direct doeltreffend. Een hoekschop wordt door spits Berwout Beimers ingekopt achter doelman Pepijn Vonk. In de fase na het doelpunt is Hercules het even kwijt en voetbalt SC Genemuiden wat makkelijker. Hercules ontsnapt kort voor de drinkpauze aan een grotere achterstand wanneer een schot van dezelfde Beimers op de paal beland.

Na de drinkpauze zien we een sterker Hercules. Een goede combinatie tussen Amin Moumouh en Tim Pieters zet Koen Vos in kansrijke positie. Helaas wordt zijn inzet van de doellijn gehaald en ook de rebound van Tim Pieters wordt fraai gered door doelman Hidde Streutker. Uit de daaropvolgende hoekschop is het Sel Bastmeijer die de bal op de lat kopt. Pech voor Hercules in deze fase. Kort voor rust krijgt Hercules wederom een hoekschop waaruit Nathan Bijl de bal hard inkopt. SC Genemuiden aanvoerder Jens Steutker slaat de bal weg hetgeen arbiter Jorg Ordermans volledig ontging waardoor Hercules geen strafschop kreeg. Enkele minuten later volgde het rust signaal en ging Hercules met een achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft zien we een dominant Hercules met veel balbezit en drukte het SC Genemuiden steeds verder terug. Hercules trainer Younes el Yandouzi bracht Jules Stokkers voor de moegestreden Thomas Reynaers hetgeen leidde tot meer power naar voren toe. Het was dezelfde Stokkers die enkele minuten later een voorzet van Tim Pieters net naast kopte. Hercules bleef drukken en werd gevaarlijk via de flanken. De SC Genemuiden defensie hield stand en de bezoekers kregen, door de geboden ruimte, een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen maar Beimers faalde oog in oog met Pepijn Vonk.

In het laatste kwartier speelt Hercules alles of niets. Verdedigers Pim ten Have en Mitchell Zwart maken plaats voor de aanvallers Stan Wassenaar en Bilal Amakran. Het is uiteindelijk in de 88e minuut dat Hercules loon naar werken krijgt. Een voorzet van Bilal Amakran wordt binnengeschoten door Koen Vos, hiermee kwam Hercules verdiend op gelijke hoogte maar Hercules wilde meer. SC Genemuiden was moegestreden en Hercules ging opzoek naar de winst. Deze kwam uiteindelijk in de tweede minuut van de extra tijd. Bilal Amakran schoot met een geplaatst schot Hercules op voorsprong. De ontlading was groot.

In de resterende minuten probeerde SC Genemuiden het nog wel maar gevaarlijk werden ze niet meer. Na ruim zes minuten blessuretijd vond scheidsrechter Ordelmans het voldoende en pakte Hercules 3 verdiende punten.

Komende zaterdag gaat Hercules op bezoek bij Excelsior 31 in Rijssen. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.