Hercules terechte winnaar in derby tegen Sportlust 46

Voetbal

Na de eerste twee competitie wedstrijden puntloos te hebben afgesloten boekte Hercules zaterdagmiddag op het oude en warme kunstgrasveld een verdiende 0-2 zege op Sportlust’46. Het eerste kwartier had de thuisclub het meeste balbezit en kreeg het na 4 minuten een grote kans om op voorsprong te komen echter de kopbal spatte op de lat. Verder leverde het balbezit van de thuisclub niets op. Hercules kwam gaandeweg wat beter in het spel en kreeg na een dieptepass van Mitchel Zwart op Dylan Chiazor een grote kans de score te openen echter zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Beide teams speelden niet groots en hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht waardoor de rust met een 0-0- stand bereikt werd.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld met over en weer enkele mogelijkheden om te scoren. Een wedstrijd met mannelijk voetbal waarin beide teams voor de winst speelden. Hercules toonde zich het meest doortastend en wist in de 67-ste minuut uit een corner te scoren. Het was verdediger, Pim ten Have die de doorgeschoten bal controleerde en keihard in de verre hoek binnenschoot, 0-1. Het gaf Hercules het nodige zelfvertrouwen en onder aanvoering van de uitstekende keepende Pepijn Vonk gaf het defensief geen krimp. Sportlust’46 verzandde in eindeloos heen en weer getik tot de 16 meter hetgeen slechts één grote kans opleverde die echter hopeloos overgeschoten werd. In de 81 -ste minuut viel de definitieve beslissing toen Koen Vos zijn inzet via Sel Bastmeijer in de goal zag vliegen, 0-2 én wedstrijd gespeeld.

Een verdiende en na de slechte competitiestart broodnodige zege bracht Hercules de eerst 3 punten en een mentale opsteker. Komende dinsdag wacht het TOTO KNVB Bekerduel in en tegen v.v. Goes. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Sc Genemuiden op het programma.