Hercules en Excelsior 31 houden elkaar in evenwicht

Voetbal

Hercules heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior 31 in Rijssen. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Een uitslag die terecht was en beide teams vrede mee konden hebben.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan een aantal overleden leden van Excelsior 31 begon Hercules het duel sterk. In de 4e minuut zien we een goede aanval over de linkerkant waarin Amin Moumouh wordt vrijgespeeld. Met een goede voorzet bediend hij Sel Bastmeijer die zijn inzet goed gekeerd ziet worden door Excelsior doelman Kevin Reimink. In de 12e minuut is het de thuisclub dat op voorsprong komt. Uit een ingooi aan de linkerzijde verplaatst Excelsior 31 het spel snel naar de andere kant waaruit Jasper Veltkamp fraai, en onhoudbaar voor Pepijn Vonk, raak schiet.

Na deze openingsgoal is Hercules het even kwijt. Het maakt veel verkeerde keuzes in balbezit en krijgt geen druk op de tegenstander. In deze fase is het dan ook Excelsior 31 die een tweetal mogelijkheden krijgen om de score verder uit te bouwen. In de 23ste minuut is het de thuisclub die een levensgrote kans krijgt. Pim ten Have speelt in een duel met spits Givan Werkhoven de bal. Echter scheidsrechter Bjorn Kuiper die de gehele middag zwak leidde en de wedstrijd geen moment aanvoelt, legt de bal op de rand van de zestien. Uit de toegekende vrije trap is het Excelsior 31 aanvoerder Kelvin Veensma die de bal hard inschiet, Pepijn Vonk laat zijn klasse zien en houdt de bal fraai tegen.

Drie minuten later is het Hercules dat op gelijke hoogte komt. Een aanval over veel schijven brengt Mitchell Zwart in balbezit. Deze weet met een goede pass achter de defensie Sel Bastmeijer te bereiken die koel en rustig in de korte hoek raak schiet, 1-1.
In het restant van de eerste helft golft het spel wat op en neer waarbij Hercules de controle terug begint te krijgen. Vooral met de ruimte achter de defensie van Excelsior 31 weet Hercules onvoldoende gevaarlijk te worden waardoor beide teams met een 1-1- ruststand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft zien we twee ongewijzigde teams. Het begint van de tweede helft is voor de thuisploeg. Het heeft het meeste balbezit maar weet niet of nauwelijks tot kansen te komen. De eerste echte kans van de tweede helft is voor Hercules. Dylan Chiazor duikt vrij op voor doelman Reimink, helaas voor Hercules weet de doelman de inzet te keren.

Naarmate de wedstrijd vordert zien we een Hercules dat steeds sterker wordt en de thuisploeg komt de eigen helft niet of nauwelijks meer af. Dit leidt in de 81e minuut tot een kans voor Sel Bastmeijer maar hij kopt de voorzet van Dylan Chiazor net over. Ook inzetten van Pim ten Have en Younes Tufi kunnen ternauwernood worden gekeerd door de Excelsior 31 defensie.

Inmiddels is de extra tijd aangebroken en krijgt Hercules nog bijna de deksel op de neus. Een te korte terugspeelbal van Mitchell Zwart kan door Excelsior 31 aanvaller Simon Seppenwoolde niet tot treffer worden gepromoveerd, Pepijn Vonk redt fraai met de voet.

Na ruim 5 minuten blessuretijd fluit Bjorn Kuiper voor de laatste maal en eindigt deze wedstrijd in een 1-1 eindstand. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Met 7 punten uit 5 duels staat Hercules in de grote middenmoot van de 3e divisie. Komende zaterdag gaat de competitie verder met de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Dit duel begint zaterdagmiddag om 15:30 uur op sportpark Voordorp.

Zie hieronder een samenvatting van het duel Excelsior 31 – Hercules, met dank aan Excelsior 31 TV