Gehavend Hercules geeft niet thuis tegen Sparta Nijkerk

Voetbal

Met een 0-5 thuisnederlaag tegen Sparta Nijkerk heeft Hercules zichzelf geen goede dienst bewezen en is er sprake van een slechte competitiestart. Een aantal factoren liggen aan deze nederlaag ten grondslag, zo kon trainer, Younes el Yandouzi vanwege blessures geen beroep doen op de 3 basisspelers Valentijn Beck, Tim Pieters en Jules Stokkers. Verder is het voor enkele vanuit de jeugd overgekomen spelers wennen op dit niveau en gaven gisteren ervaren krachten niet thuis.

Tegen een ploeg als Sparta Nijkerk werd er kinderlijk verdedigd hetgeen na 6 minuten al de 0-1 tot gevolg had. Niet ingrijpen centraal achterin stelde Omar el Ghazouani in staat van dichtbij te scoren. In de 17-e minuut lag nummer twee erin toen op rechts Sparta de vrije doortocht kreeg, simpel kon voorzetten en wederom centraal achterin niet werd ingegrepen, Tyrone Fonville rondde bekwaam af, 0-2.

Hercules herpakte zich enigszins en kreeg kansen op de aansluitingstreffer echter goed keeperswerk en een vleugje geluk behoede de Sparta Nijkerk defensie dat het een tegengoal hoefde te incasseren. Dit offensief bracht voor Hercules dus niet het gewenste resultaat en tot overmaat van ramp kreeg het kort voor rust, na wederom naïef verdedigen, de 0-3 van Tyrone Fonville om te oren. Rust 0-3 en wedstrijd gespeeld.

De tweede helft kwam Hercules beter voor de dag en had het onder meer pech met een bal op de lat van Koen Vos en de nodige kansen die net geen doel troffen. In de 78-ste minuut werd het door een uitval 0-4 en kort daarop, na nota bene uit een ingooi van Sparta Nijkerk, werd klungelig een penalty veroorzaakt die Franslyn Nsingi onberispelijk binnenschoot, eindstand 0-5.

Kortom, een wedstrijd die het nodige huiswerk voor trainers, staf en vooral de spelers oplevert. Zo naïef spelen en als ervaren spelers zo matig presteren kan natuurlijk niet langer zo. Natuurlijk er wordt gewerkt met een grotendeels nieuw samengestelde selectie en dat heeft tijd nodig maar er zal toch ook snel geleerd en gepresteerd moeten worden. Voordeel is dat de volgende wedstrijd komende zaterdag alweer op het programma staat, uit naar Sportlust’46 , een de kans op verbetering. Dan moet de rug maar eens gerecht worden!