Hercules wint thuisduel van TEC

Voetbal
21 oktober 2024

Hercules heeft zondagmiddag ook het uit de nodige zeer ervaren spelers bestaande Sv TEC verslagen. De wedstrijd liet in de eerste helft twee ploegen zien die goed gepositioneerd waren en die weinig kansen weggaven. Het was Sv TEC dat het eerste gevaarlijk schot op doel loste maar zag de schuiver voorlangs gaan. De beste mogelijkheid was voor Herculaan, Thomas Reynaers, hij kreeg de bal in de schoenen geschoven van keeper, Job Schuurman echter zijn inzet verdween net naast de goal. Aan het eind van de eerste helft was het dan toch nog raak toen een diepe bal door Tim Pieters naar Sel Bastmeijer werd gekopt die direct uithaalde en de bal subtiel de verre hoek in krulde, 1-0 en direct rust.

Na rust kwam de formatie van trainer, Eric Speelziek scherper uit de kleedkamer hetgeen in de 48-ste minuut tot de gelijkmaker leidde. Een aanval over rechts kon niet goed weggewerkt worden door de Hercules defensie en na 3 inzetten was het uiteindelijk aanvaller Walid Hassoun die het laatste beslissende schot loste, 1-1. Na de gelijkmaker verliep het duel gelijk opgaand zonder dat er grote kansen over en weer te noteren vielen. Hercules had wel wat meer spelaandeel en ging wat nadrukkelijker op zoek naar de zege. Trainer, Younes el Yandouzi bracht de verse krachten Nathan Bijl en Jules Stokkers binnen de lijnen hetgeen de balans op het middenveld en de aanval ten goede kwam.

In de 76-ste minuut was het raak toen uit een scherpe corner van Tim Pieters de mee naar voren gekomen Mitchell Zwart onhoudbaar de 2-1 binnenkopte. Hercules kwam verder niet in gevaar en het was Sel Bastmeijer die kort voor het eindsignaal op fraaie wijze de 3-1 scoorde. Eindstand 3-1.

Volgende weekwacht de uitwedstrijd tegen het stugge v.v. Eemdijk. De wedstrijd in Bunschoten- Spakenburg begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.