Hercules ruim langs DEM

Voetbal
7 oktober 2024

Hercules heeft zondagmiddag een verdiende overwinning geboekt op DEM. De gasten mochten de aftrap voor hun rekening nemen en deden dat zo ongelofelijk slecht dat er direct een gevaarlijke aanval door Hercules opgezet kon worden. Op rechts werd Dylan Chiazor vrijgespeeld en kon uiteindelijk door een overtreding binnen het strafschopgebied gestopt worden. De toegekende penalty werd door Sel Bastmeijer benut, na 1 minuut dus een 1- 0 voorsprong. Hercules zette die eerste fase van de wedstrijd goed druk op de DEM defensie die na 6 minuten de bal knullige verspeelde en Koen Vos de gelegenheid bood om Sel Bastmeijer in stelling te brengen hetgeen de 2-0 betekende.

Hercules verslapte na de snelle voorsprong enigszins en moeste een treffer van DEM spits Joel Donald toestaan. De onnodige tegengoals was het signaal voor Hercules om weer even aan te zetten en na een goede voorbereidende actie van Dylan Chiazor en een steekpass van Koen Vos was het wederom Sel Bastmeijer die zijn hattrick en de 3-1 score liet noteren. Kort voor rust scoorde DEM nog uit een penalty nadat Mitchell Zwart na een perfecte sliding met de vingertoppen de bal beroerde en de scheidsrechter de bal op stip legde. DEM speler Donald benutte het buitenkansje maar raakte daarbij wel geblesseerd, rust 3-2.

Na rust een Hercules ploeg dat weliswaar niet groots speelde maar de wedstrijd volledig in de grip had. Zeker toen Dylan Chiazor in de 54-ste minuut werd vrijgespeeld en de 4-2 scoorde was de wedstrijd gespeeld. DEM had aanvallend nauwelijks iets in te brengen en in de slotminuut was het nog Bilal Amakran die de 5-2 eindstand op het scorebord liet zetten.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de Ajax amateurs op sportpark “De Toekomst”. De wedstrijd begint daar om 14.45 uur.

Meer berichten

Call to action

Hercules wint thuisduel van TEC

Hercules heeft zondagmiddag ook het uit de nodige zeer ervaren spelers bestaande Sv TEC verslagen. De wedstrijd liet in de…